امروز در نظر داریم درباره چندمورد مهم از خطراتی که آشپزخانه میتواند برای فرزندانمان داشته باشد صحبت کنیم.

برای کوتاه شدن مطلب و اینکه تا پایان همراه ما باشید آنها را به صورت نکته ای نوشته ایم تا مغز مطلب را بتوانیم انتقال دهیم و درعین حال خیلی هم حرف نزده باشیم. :)

اما هرکجا اگر فکر کردید که به توضیح بیشتری نیاز است بپرسید ما حتما پاسخ خواهیم داد.

اصلی ترین عوامل زخمی شدن و صدمه دیدن یا مرگ کودکان زیر 14 سال تصادفات رانندگی  ،غرق شدگی، سوختگی ،افتادن از ارتفاع و مسمومیت است.


نخستین کار در نگهداری از کودکان ایمن سازی محیط خانه با تفکر و آگاهی است؛ هرگز توانایی یک کودک را دست کم نگیرید گریه غم انگیز بسیاری از والدین کودکان کنجکاو وبا هوش که تنها به دنبال کشف محیط اطراف شان بوده اند توام با این جمله است (فکر نمی کردم که بتواند این کار را بکند.....)

امکانات بالقوه بسیاری زیادی برای خطر آفرینی در آشپز خانه ها وجود دارد به عنوان نمونه : 

v  

v)  مایعات و ظرف های داغ جزء موادی هستند که ایجاد سوختگی می کند.

v)  موادی که قابل ریختن هستند که زمین را لغزنده می کند که در نتیجه باعث سر خوردن می شود.

v)  دسته دیگر مواد شیمیایی هستند که ایجاد مسمومیت  میکنند.

v)   لوازم برقی که عامل اصلی در برق گرفتگی ها هستند.

v)  ودر انتها وسایل تیز و برنده  که گاه ایجاد زخم های عمیق و یا سطحی میکنند.


برای اینکه بتوانیم تا جایی که امکان دارد محیط خانه  خود را ایمن کنیم باید نکاتی را رعایت کنیم که ما تعدادی از این نکات را برای شما جمع آوری کردیم :

1)     *) کودکان راهیچ گاه در منزل تنها نگذارید و از تردد در محل های خطر ناک جلوگیری نمایید .

2)     *) به کودکان خود یاد دهید که آشپز خانه جای بازی نیست و از آوردن اسباب بازیهایشان به داخل آشپزخانه جلوگیری کنید .

3)      *) یک پارک مخصوص کودک یا اتاقک اسباب بازی می تواند مکان مناسب و ایمنی باشد که کودک خود را برای مدتی کوتاه (مثلا هنگامی که می خواهید یک کار ضروری ولی احتمالا خطرناک را انجام دهید) به تنهایی در آن قرار دهید. اگر هنوز کودک شما آنقدر بزرگ نشده است که هنگامی که به او می گویید کمی دورتر بایستد، حرف شما را گوش کند، می توانید پارک بازی او را در گوشه اتاق یا محل کار خود قرار دهید تا ضمن انجام کار خود مراقب او هم باشید.

4)      *) کف آشپز خانه نباید لغزنده باشد تا امکان سر خوردن وجود نداشته باشددر صورت امکان از فرش استفاده کنید تا در صورت زمین خوردن فرزندتان آسیب کمتری ببیند.

5)      *) بچه هارا روی اوپن یا کابینت تنها نگذارید چرا که در صورت خم شدن کودک از ارتفاع سقوط میکند یا امکان دارد ابزارالات روی پیشخوان را بردارد.

*) کشوهای کابینت و میز را از نوع ایمن استفاده کنید، که از جای خود بیرون نمی آیند و اگر کودک آن رابیرون کشید ضامن موجود از افتادن آن جلوگیری کند. و یا از بستهای مخصوص ایمنی کودکان استفاده کنید.

*) از کودکان خود مراقبت کنید تا در مکان های تنگ مانند کابینت محبوس نشوند، امکان دارد آنها برای برداشتن وسیله ای به آن جا برند و گیر کنند  .

*) گوشه‌های تیز و برنده درب کابینت و سینک ظرف شویی گاهی اوقات باعث ایجاد زخم، پارگی و آسیب‌دیدگی دست‌ها می‌شود. این نقاط تیز و گوشه‌های برنده را شناسایی کرده و در اولین فرصت با استفاده از چسب پارچه ای یا پشم شیشه بپوشانید، البته محافظ های مخصوص و استانداردی هم وجود دارد که میتوانید تهیه کنید.

*) به هیچ وجه تنقلات وخوراکی های فرزند خود را در بالای گاز یا کابینت و یا یخچال نگذارید چرا که امکان دارد در زمانی که شما نیستید بخواهند آنها را بردارند که این کار  برای آنها خطرناک است.

*) هنگامی که کودک بر روی صندلی مخصوص کودک نشسته است هرگز او را تنها نگذارید. و همواره ازکمربند یا نوار ایمنی استفاده کنید. در صورتی که صندلیِ کودکِ شما کمربند ایمنی ندارد یکی خریده و آن را به صندلی وصل کنید تا بتوانید مرتب از آن استفاده کنید.

*) هنگام پخت وپز غذا مراقب باشید دستگیره ظروف به سمت داخل باشد و دردسترس کودکان قرار نگیرد تا با کشیدن دسته ظروف نتواند غذای داغ را روی خود برگرداند سعی کنید آب جوش وروغن داغ را در شعله های عقب بجوشانید.

*) سماور برقی یا گازی را در دسترس کودکان قرار ندهید .

*) هرگز در زمان پخت وپز کودکان را بغل نکنید چرا که در این صورت خطر 2 برابر میشود.

*) منابع قابل اشتعال( کبریت و فندک ....) را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

*) زودپز خود را حتما از نوع استاندارد انتخاب نمایید در صورت کار با زود پز مانع از ورود کودکتان به آشپز خانه شوید. سعی کنید هیچگاه بیش از دو سوم حجم زودپز را از آب پر ننماید و هرگز از ادویه جات درون زودپز استفاده نکنید زیرا باعث مسدود شدن راه خروج بخار شده و زودپز را در حالت بحرانی قرار میدهد و میتواند باعث انفجار آن شود.

*) از قرار دادن چرخ گوشت در دسترس کودکان جلوگیری کنید و به هیچ وجه چرخ گوشت را در برق نگذارید، اگر برای شما کاری پیش اومده حتما برق را قطع کنید چرا که کودکان شما بسیار کنجکاو هستند؛ در زمان خرید دقت کنید که چرخ گوشت گلویی بلند و سیم برق کوتاه داشته باشد و از نوع استاندارد باشد.

"آیا میدانید چرا باید سیم چرخ گوشت کوتاه باشد؟"





*) هرگز بطری کودکانتان را در فرهای ماکروویو گرم نکنید، زیرا مایع داخل آن به طور نامساوی گرم می شود و ممکن است قسمتی که شما آن را برای تست سرد وگرم آن را  چشیده اید خوب باشد در حالی که قسمت دیگری از همان مایع داغ و سوزنده باشد .




*) برخی از شیشه ها یا بطری های پلاستیکی به علت بخار آب متمرکز شده درون آنها می توانند زمان بیرون آوردن از ماکروویو منفجر شوند .

*) قرص و داروها را از دسترس کودکان دور نگه دارید بویژه قرص های رنگی که ممکن است به جای شکلات اشتباه گرفته شود.

*) مواد شوینده را حتما دور از دسترس فرزندان خود قرار دهید چرا که امکان دارد آنها این مایعات را بنوشند که در این صورت دچار مسمومیت می شوند.



*) بعد از هر بار کار کردن با ماشین لباس شویی آن را از برق بکشید و درب آن را محکم ببندید .

*) کلیه کیسه ها و نایلون ها را نیز دور از دسترس کودکان قرار دهید زیرا امکان دارد کودکان آنها را روی سر و صورت خود بکشند که این باعث خفگی می شود.

 

از سال 1980 تا 1987 در کشور امریکا 112 کودک در اثر خفگی با نایلون ها فوت کردند.

*) بطور کلی آشپزخانه مکان خطرناکی برای کودکتان است چون اغلب وسایلی که در آن وجود دارد برای کسی به کوچکی و بی تجربگی و کنجکاوی کودکان مانند میدان مین است، پس کلا بهتر است آشپزانه را برای کودکان منطقه ممنوعه اعلام کنید و دیگر اعضای خانواده را نیز برای همکاری با خود آگاه نمایید.

 

دور از خطر باشید.

@-}--