ایمنی خانه هنگام سفر
مطلب زیر قسمتی از پروندههای واقعی می باشد که ناجا با انتشار این مطلب به ارائه توصیههایی پرداخته است تا مال خود را سفت نگه داریم و خودمان باعث دزدی از خانه مان در روز روشن و شب تاریک نشویم!
فردی با مراجعه به کلانتری، اظهار داشت که همه اموال با ارزش خانه پدرزنش به سرقت رفته است. او گفت: «چند روز پیش پدرزنم به همراه اعضای خانوادهاش به مسافرت رفته بودند و به همین علت هر روز یک نوبت من و یک نوبت هم همسرم به خانه آنها سرکشی میکردیم. تا اینکه مجبور شدیم برای کاری به یک مسافرت یک روزه برویم، اما هنگام بازگشت مشاهده کردیم که دربهای ورودی خانه پدرزنم تخریب شده و مقادیر زیادی وجه نقد، طلاجات، ارز خارجی و همچنین خودروی سواری پارک شده در داخل حیاط خانه به سرقت رفتهاند.» پس از ارجاع پرونده به اداره آگاهی، کارآگاهان در تحقیقات خود اطمینان پیدا کردند که سارقان از خالی بودن خانه اطلاع داشتهاند! به همین علت به بررسی سوابق احتمالی دوستان، آشنایان و اهالی محل پرداختند و اطلاع پیدا کردند که یکی از مجرمان سابقهدار تا چند روز پیش در همان محله سکونت داشته است و توانستند او را در حال برداشت از حساب بانکی مالباخته دستگیر کنند. در تحقیقات به عمل آمده متوجه شدند که او با همدستی خواهر خود اقدام به دزدی کرده است. پس از دستگیری خواهر متهم، او اعتراف کرد که به واسطه دوستی و ارتباط با اهالی محل مطلع شده بود که یکی از همسایهها به همراه خانوادهاش به مسافرت رفته است و حداقل تا 10 روز آینده باز نخواهد گشت و پس از آنکه اطمینان یافتند که داماد مالباخته نیز به همراه همسرش به یک مسافرت یک روزه رفته است، اقدام به سرقت از خانه کردند.
در مورد دیگری خانم مسنی با مراجعه به کلانتری نزدیک محل سکونت خود، اظهار داشت که بیش از سی میلیون تومان طلا و وجوه نقد از خانه اش به سرقت رفته است.
او به ماموران کلانتری گفت: "برای نظافت خانه خود با یک شرکت خدماتی که کارت آن را داخل حیاط خانه پیدا کرده بودم، تماس گرفتم و جوان حدوداً 30 سالهای از طرف شرکت به خانهام فرستاده شد. پس از دقایقی او به بهانه انجام سریعتر کارها، با فرد دیگری تماس گرفت و از او خواست تا برای کمک به خانه من مراجعه کند. پس از آمدن نفر دوم، هر دو نفر برای نظارت به داخل یکی از اتاقها رفتند و من نیز برای آماده کردن چای به داخل آشپزخانه رفتم. از آنجا که صدای جاروبرقی را میشنیدم، فکر میکردم که آنها مشغول کارند، اما پس از بازگشت به داخل اتاق، متوجه شدم که جاروبرقی روشن است، ولی کسی در خانه نیست. سریعا با تلفنهای شرکت تماس گرفتم، اما هیچ کدام از شمارهها پاسخگو نبودند. بلافاصله به داخل اتاق رفتم و متوجه شدم تمامی طلاجات و وجوه نقدی که در داخل کمد نگهداری میکردم، به سرقت رفتهاند"
در بررسیهای انجام شده توسط پلیس آگاهی مشخص شد که این شرکت غیرواقعی بوده است و شمارههای تماس روی کارتهای تبلیغاتی نیز تنها دو شماره غیر ثابت (همراه) بودهاند. در ادامه تحقیقات، کارآگاهان با پی بردن به هویت این دو فرد و بررسی بانک اطلاعات مجرمان سابقهدار، متوجه شدند که متهمان از مجرمان سابقهداری هستند که پیش از این نیز به اتهام ارتکاب سرقت و کیفقاپی دستگیر شدهاند و با تلهگذاری برای سارقان، موفق به دستگیری آنها شدند.
این ها نمونه های کوچکی از بسیار مواردی است که افراد به راحتی و در اثر سهل انگاری یا ناآگاهی مال خود را از دست می دهند...